Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chimichurri
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Recept afdrukken
Pin recept
Gebruikte apparatuur
▢
Ruime kom
▢
Scherp koksmes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1
bos
platte peterselie
▢
1
rode ui
▢
1
rode peper
▢
10
cherry tomaatjes
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
limoen
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
groene paprika
▢
1
rode paprika
Instructies
▢
snijd de platte peterselie, de ui, de knoflook en de cherry tomaatjes fijn en doe in de kom
▢
Snijd de rode peper doormidden en heel fijn (LET OP: verwijder eerst de zaadlijsten en zaden als je het minder heet wilt)
▢
Knijp de citroen uit boven de kom
▢
Voeg de olijfolie en de suiker toe
▢
Roer alles goed door elkaar
▢
Proef en voeg naar behoefte versgemalen peper en zout toe
▢
De chimicurri zou nu een fris zure smaak moeten hebben die je bij vlees maar ook bij diverse gerechten kunt gebruiken