Chimichurri, superlekker om met name over rood vlees of gevogelte te serveren.
Chimichurri
Equipment
- Ruime kom
- Scherp koksmes
Ingrediënten
- 1 bos platte peterselie
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 10 cherry tomaatjes
- 3 tenen knoflook
- 1 limoen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels suiker
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
Instructies
- snijd de platte peterselie, de ui, de knoflook en de cherry tomaatjes fijn en doe in de kom
- Snijd de rode peper doormidden en heel fijn (LET OP: verwijder eerst de zaadlijsten en zaden als je het minder heet wilt)
- Knijp de citroen uit boven de kom
- Voeg de olijfolie en de suiker toe
- Roer alles goed door elkaar
- Proef en voeg naar behoefte versgemalen peper en zout toe
- De chimicurri zou nu een fris zure smaak moeten hebben die je bij vlees maar ook bij diverse gerechten kunt gebruiken